Mijn eerste workshop bij Bijonsdelft

Vandaag was dan mijn workshop bijonsdelft in Delft. Ik vond het best spannend een workshop te geven op een andere lokatie dan je eigen huis. Maar Mira Roosenburg, de gastvrouw van de mooie lokatie “BijonsDelft” is zo’n lieverd, die je gelijk op je gemak stelt en je enorme boost geeft. Mira had ondertussen bij mijn aankomst, de tafel al mooi gedekt met een tafellaken en placemats. Ik zelf had mijn grote voorraad porseleinverf van pebeo, mijn eigengemaakte creaties, de stipmaterialen en het boek van Nienke van der Zwan (de grondlegger van het hele stip gebeuren op porselein) meegenomen.

De mooie opmaak van de tafel met de gezellige kleuren porseleinverf en de gezellige creaties zorgden er voor dat de deelnemers van de workshop meteen enthousiast raakte en geïnspireerd raakten. We kregen er allemaal enorm veel zin in!

Na een hartelijk welkomstwoord van Mira, volgde een korte introductie en uitleg van mij m.b.t. de basistools van het stippen op porselein. Ondertussen werd door Mira overheerlijke zelfgebakken bananenbrood geserveerd op de tafel met verse heerlijk geurende kruidenthee van o.a.dragon en munt uit eigen tuin.

Na mijn uitleg en de keuze van het porseleinservies, mochten Ilona en Gerda zelf aan de bak met het creëren van hun eigen ontwerp. Het was best nog een uitdaging voor hen om vooraf te bedenken, wat ze precies wilden gaan maken qua patroon en welke kleuren verf ze wilden toepassen.

Eenmaal begonnen merkten ze hoe relaxed het was om lekker te stippen. Als beginnende stipper maakt het namelijk helemaal niet uit, wat je doet zolang het stippen maar met enige aandacht en focus gebeurd. Grote stippen, kleine stippen, veel stippen, weinig stippen, gebruik van veel verschillende kleuren, weinig kleur…alles mag en is mogelijk! Je moet gewoon de eerste stap durven te zetten met het zetten van de eerste stip. Vanuit daar volgt de rest van de stippen wel. Dus m.a.w. niet teveel erover na willen denken. Het komt altijd wel goed! Stippen kan dus iedereen! Of je creatief bent of niet, dat maakt echt niet uit! 

IMG_20190411_165724_362

Met stippen kan je zelf iets unieks kan creeeren, wat echt bij jou past! Lukt het jou ECHT niet om iets zelf te bedenken, dan heb ik uiteraard ook voor degenen die dat willen een makkelijk ontwerp/patroon bedacht, wat als voorbeeld toegepast kan worden in de workshop, eventueel met gebruik van eigen gekozen kleuren! Dus aan iedereen is gedacht in deze workshopl!

Wat eigenlijk best grappig is, dat elke unieke creatie iets zegt over degene qua persoonlijkheid. De een neemt namelijk meer risico met zijn ontwerp en is heel creatief. De ander werkt erg perfectionistisch en nauwkeurig of is gewoon heel erg losjes in zijn werk, streeft niet naar perfectie, maar gaat  gewoon mee met hoe de stroming loopt.

Het uiteindelijk resultaat van de kunstwerkjes van Ilona en Gerda is in 1 woord verbluffend geworden! Ilona heeft gekozen voor een vast patroon met toepassing van de sjablonen van Stipstijl. Gerda heeft gekozen voor een klassiek ontwerp met allerlei vrolijk gekleurde gecreerde bloemetjes. Echt heel knap werk, zo voor de eerste keer stippen!

Ilona en Gerda hebben enorm genoten en ik en Mira keken terug op een hele gezellige fijne middag met twee hele leuke blije mensen.❤️

 

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close